Öt magyar érem a paksi junior Európa-kupán

Öt magyar érem a paksi junior Európa-kupán

Keller Rebeka arany-, Demerer Marcell ezüst-, Sáfrány Péter, Kőszegi Rebeka és Szegedi Dániel pedig bronzérmet szerzett a paksi junior Európa-kupa viadalon, a 35. Atom-kupán!



Keller Rebeka az idén második Európa-kupa győzelmét szerezte meg


Az Atomerőmű SE sportcsarnokában a két nap során ötvenegy magyar versenyzőnek szurkolhattunk, közülük tizenketten tudtak bekerülni a legjobb nyolc közé. A mieink közül Keller Rebeka számára sikerült a legjobban a paksi verseny, az Ippon Judo Tatabánya 52 kilogrammos reménysége ebben az esztendőben már a második korosztályos Európa-kupa győzelmét szerezte meg, a négy mérkőzéséből hármat ipponnal nyert meg ezen a napon.

Egészen a döntőig menetelt a 81 kilogrammos Demeter Marcell: az MTK Budapest fiatalja hat meccset vívott a nap során, az első öt magyar ippongyőzelemmel végződött, s a hatodikban, a fináléban is állt egy vazari Demeter Marcell neve mellett, ám végül a moldovai Latisev nyerte el az aranyat. A magyar fiatal két esztendje Olaszországban nyert egy ezüstérmet az ifjúsági Ek-sorozatban, a juniorok között először állhatott fel a dobogóra.

Három bronzérmesünk is volt Pakson: a 90 kilogrammosok között a hosszú kihagyás után visszatérő junior-világbajnok Sáfrány Péter a hat meccséből ötöt megnyert, a Miskolci VSC versenyzője csak a negyeddöntőben maadt alul a lett Duinovs ellen, kiélezett, hosszabbításos csatában.



Szegedi Dániel (jobbról a második) a paksi dobogón


Ugyancsak a dobogó harmadik fokára állhatott a 73 kilogrammos Szegedi Dániel, a Budaörsi SC judósa is hatből öt küzdelem után jöhetett le győztesen a tatamiról, junior Eb-bronzérmesünknek ebben az évben ez a második bronzérme az Ek-sorozatból. Bronzérmes lett a 48 kilogrammban Kőszegi Rebeka (BHSE), aki három csatájából egyet veszített el, s ebben az évben ugyancsak másodszor állhatott fel az Ek-sorozat dobogójára.

A magyar csapat az érmeken kívül hét pontszerző helyezést gyűjtött, ötödik lett Vég Luca (48 kg, Ceglédi VSE), Adorjáni Gergely (73 kg, BHSE), Szabó Áron (73 kg, Ippon Judo Tatabánya), Kriza Anna (63 kg, Miskolci VSC) és Farkas Szilvia (78 kg, Győri AC), a hetedik helyen zárt Barczikay Ákos (73 kg, Óbudai JC) és Ódor Veronika (+78 kg, Budaörsi SC)

A paksi tornán négy kontinens harmincnégy országának háromszáznyolcvan judósa lépett tatamira. Az éremtáblázat első helyét Törökország (5 arany, 1 ezüst, 3 bronz) szerezte meg, megelőzve Németországot (3, 0, 4), Grúziát (2, 0, 2), Brazíliát (1, 5, 4) és az ötödik helyen záró Magyarországot (1, 1, 3).

A junior Európa-kupa sorozat már a következő hétvégén folytatódik, Prága lesz az újabb állomás helyszíne.

Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: MJSZ, Horváth György, EJU, Molnár Gyula
Forrás: Judoinfo


2022. 07. 18.

Kapcsolódó hírek

Európa-bajnoki ötödik helyen Magyarország csapata
Fiatal magyar csapat utazott Franciaországba, az idei vegyes csapat Európa-bajnokságra. Az olimpiai programban is szereplő versenyszámban a mieink az ötödik helyet szerezték meg.
2022. 11. 14.
Grand Slam Hungary: A második nap nem sikerült
Egy versenyzőnk sem tudott bekerülni a legjobb nyolc közé a Judo Grand Slam Hungary második versenynapján, pedig Karakas Hedvig igen közel állt a bravúrhoz.
2022. 07. 09.
Fair Play-díjat kapott dr. Tóth László
Dr. Tóth László huszonnégy éve vezeti a Magyar Judo Szövetséget, elhivatottan és a közösség megelégedésére. A magyar judosport fejlesztése mellett sokat tett a sportág nemzetközi fejlődéséért és népszerűsítéséért is.
2022. 07. 10.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.