Ötvös Patrik bronzérmes a siketlimpián!

Ötvös Patrik bronzérmes a siketlimpián!

A 81 kilogrammosok között induló judós, Ötvös Patrik bronzérmet szerzett a brazíliai Caxias do Sulban zajló XXIV. nyári siketlimpián, ő a magyar csapat első dobogósa.
Megszületett a magyar csapat első érme a brazíliai siketlimpián, a tavaly októberi siket-világbajnokságon ötödik Ötvös Patrik megnyerte a bronzcsatát a judósok 81 kilós mezőnyében.

Az UTE húszéves versenyzője erőnyerő volt az első fordulóban, a másodikban megverte a török Yusuf Celiket, az elődöntőben kikapott a címvédő dél-koreai Kim Min Szoktól, a bronzmérkőzésen – a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége híradása szerint – törött láb- és kézujjal győzte le a mongol Navandzsamisz Bajanmönhöt.

A siketlimpiát (amelynek programján tizenkilenc sportág szerepel) először rendezik Dél-Amerikában, a megméretésen nyolc sportágban húsz sportoló képviseli a magyar színeket.

Forrás: Nemzeti Sport


2022. 05. 05.

Kapcsolódó hírek

Nevezés a teplicei ifjúsági Európa-kupára
A csehországi Teplicében rendezik meg az ifjúsági Európa-kupa sorozat állomását és az azt követő edzőtábort 2023. április 8. és 12. között.
2023. 03. 16.
2022. évi egyesületi rangsorok (Frissítve!)
A Magyar Judo Szövetség elkészítette a 2022. évi egyesületi rangsorokat.
2023. 01. 06.
A judo szakmai fejlődéséért
Dr. Kovács Antal szakmai alelnök vezetésével 2022 tavaszán megalakult a Magyar Judo Fejlesztési Tanács. A kezdeményezés célja annak megvizsgálása, hogyan lehet még hatékonyabbá tenni a szakmai munkát.
2022. 12. 05.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.