Sportösztöndíj program: pályázati felhívás

Sportösztöndíj program: pályázati felhívás

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem pályázatot ír ki a 2022. évi felsőoktatási felvételi eljárásban (ide értve az általános és pótfelvételi eljárást is) az egyetem államilag támogatott, az államtudományi képzési területhez (ide értve a rendészeti és katonai képzéseket is) tartozó, nappali és levelezős munkarendű alapképzésére, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló felvételi jelentkezők számára.

A katonai és a rendészeti képzésekre – azaz a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, valamint a Rendészettudományi Kar által hirdetett képzésekre – történő jelentkezés esetén a pályázónak meg kell felelnie valamennyi speciális, jogszabály által előírt alkalmassági feltételnek. Ezen speciális alkalmassági követelményeket a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató képzésenként tartalmazza. Az alkalmassági követelményeknek való megfelelést az egyetem és a jogszabályban meghatározott további szervezetek a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóban meghatározottak szerinti módon és ütemezésben végzik a felvételi jelentkezés alapján.

A sportösztöndíjat elnyerő sportolók sikeres érettségi vizsga, valamint a jelen pályázati felhívásban foglalt további feltételek teljesítése esetén felvételt nyernek az általuk megjelölt szakra.

Az egyetemre felvételt nyert élsportolók a tanulmányaik mellett sportkarrierjüket is eredményesen folytathatják, részben vagy egészben az NKE színeiben.

A sportösztöndíj-programban azok a jelentkezők részesülhetnek, akik a tanulmányi követelmények teljesítése mellett – a jelen pályázati felhívásban meghatározottak szerint – rendszeresen részt vállalnak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportéletén túlmenően a közösségi élet fejlesztésében és az egyetem kommunikációs feladataiban is.

Jelentkezési határidő: 2022. április 25.

Részletes pályázati felhívás, dokumentumok: KLIKK IDE!


2022. 04. 06.

Kapcsolódó hírek

Magyar éremeső az egyetemi játékokon
A lengyelországi Lódz adott otthont az Európai egyetemi játékoknak, amelynek judoversenyein tekintélyes mennyiségű medált gyűjtöttek felsőoktatási hallgatóink.
2022. 07. 27.
Tíz magyar Európa-kupa érem egy hétvége alatt!
Három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyar judósok a Szarajevóban megrendezett felnőtt Európa-kupa viadalon, ifjúsági csapatunk a román fővárosban megrendezett Európa-kupán ugyancsak öt érmet nyert!
2022. 05. 09.
Háromszáz ukrán judoka talált nálunk menedéket
Széles körű összefogással, a Nemzetközi Judo Szövetség kezdeményezésére, a Magyar Judo Szövetség szervezésében, a magyar Kormány hathatós támogatásával és segítségével háromszáz ukrán gyermek érkezett hazánkba.
2022. 05. 13.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.