NKE Sportösztöndíj program: pályázati felhívás

NKE Sportösztöndíj program: pályázati felhívás

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem pályázatot ír ki a 2023. évi felsőoktatási felvételi eljárásban (ide értve az általános és pótfelvételi eljárást is) az egyetem államilag támogatott, az államtudományi képzési területhez (ide értve a rendészeti és katonai képzéseket is) tartozó, nappali és levelezős munkarendű alapképzésére, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló felvételi jelentkezők számára.

A katonai és a rendészeti képzésekre – azaz a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, valamint a Rendészettudományi Kar által hirdetett képzésekre – történő jelentkezés esetén a pályázónak meg kell felelnie valamennyi speciális, jogszabály által előírt alkalmassági feltételnek. Ezen speciális alkalmassági követelményeket a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató képzésenként tartalmazza. Az alkalmassági követelményeknek való megfelelést az egyetem és a jogszabályban meghatározott további szervezetek a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóban meghatározottak szerinti módon és ütemezésben végzik a felvételi jelentkezés alapján.

A sportösztöndíjat elnyerő sportolók sikeres érettségi vizsga, valamint a jelen pályázati felhívásban foglalt további feltételek teljesítése esetén felvételt nyernek az általuk megjelölt szakra.

Az egyetemre felvételt nyert élsportolók a tanulmányaik mellett sportkarrierjüket is eredményesen folytathatják, részben vagy egészben az NKE színeiben.

A sportösztöndíj-programban azok a jelentkezők részesülhetnek, akik a tanulmányi követelmények teljesítése mellett – a jelen pályázati felhívásban meghatározottak szerint – rendszeresen részt vállalnak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportéletén túlmenően a közösségi élet fejlesztésében és az egyetem kommunikációs feladataiban is.

Jelentkezési határidő: 2023. április 21.

Részletes pályázati felhívás, dokumentumok: KLIKK IDE!


2023. 04. 09.

Kapcsolódó hírek

Grand Prix Almada: Egy ezüst- és három bronzérem!
Tóth Krisztián, Gőz Roland, Vég Zsombor és Gercsák Szabina révén egy ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyar judósok az esztendő első olimpiai kvalifikációs tornáján, a százezer eurós összdíjazású portugál Grand Prix-viadalon!
2023. 01. 30.
Magyar éremeső a lignanói junior Európa-kupán
A hétvégi olaszországi Európa-kupa viadalon az igen erős és népes mezőnyben egy arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet szereztek korosztályos legjobbjaink.
2023. 03. 06.
European Open, Szófia: Négy magyar éremmel!
Két arany- és két bronzéremmel, két ötödik és két hetedik helyezéssel zárta a magyar válogatott a Szófiában megrendezett olimpiai kvalifikációs European Open-viadalt, a mieink negyvenhárom ország között negyedik helyezést szereztek az éremtáblázaton.
2023. 02. 13.

Naptár


Események