Pongrácz Bence és Gyertyás Róza ezüstérmes

Pongrácz Bence és Gyertyás Róza ezüstérmes

Pongrácz Bence és Gyertyás Róza ezüstérmet szerzett a lengyel fővárosban megrendezett olimpiai kvalifikációs European Open-viadalon. A mieink még egy ötödik és két hetedik helyezést is begyűjtöttek Varsóban.
Pongrácz Bence (balról) pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el Varsóban


A varsói viadal első versenynapján Pongrácz Bence és Gyertyás Róza nagy menetelését szurkolhattuk végig. A 66 kilogrammos férfiaknál a VSD versenyzője, Pongrácz Bence nagyon szoros csatában jutott túl az első körben ukrán ellenfelén, s ez nagy lendületet adott neki. A szaúdi Haszavit ipponnal győzte le, majd a kazah Galimovot győzte le intésekkel a harmadik körben. Két szép ippingyőzelem következett, a brit Fryer és Hall ellen, de a fináléban a francia Masson Jbilou végül egy vazarival jobbnak bizonyult. A huszonhárom esztendős Pongrácz Bence pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el, a felnőtt magyar bajnok judós eddig egy Európa-kupa bronzérmet jegyezhetett a nemzetközi mezőnyben.

Az U23-as Európa-bajnok Gyertyás Róza két héttel ezelőtt a szófiai European Openen szerezte meg az első érmét, egy bronzot. A Koroncói Tutti JK judósa Varsóban rátett egy lapáttal: egy lengyel és két kínai versenyző ellen három ippongyőzelemmel menetelt a fináléig, ahol a kínai Liu Jing-vej ellen is szerzett egy vazarit, de végül a riválisé lett az arany, a huszonegy esztendős Gyertyás Róza pedig a dobogó második fokára állhatott.
Gyertyás Róza (balról) két héten belül másodszor állt European Open-dobogóra


Jól szerepelt Varsóban a 66 kilogrammos Szeredás Botond is, aki erőnyerőként kezdett, majd finn és brit skalpokat begyűjtve jutott be a negyeddöntőbe. A Nippon Sport JC huszonkét éves judósa az ukrán Klopeckijjel nem bírt, de a vigaszágon a svájci Schwander ellen kiharcolta a bronzmérkőzés lehetőségét. A harmadik helyért a brit Hall húzta be az összecsapást, Szeredás Botond így az ötödik helyet szerezte meg, akárcsak tavaly, Szarajevóban.

Klubtársa, a 60 kilogrammos Feczkó Botond is helyezettként zárt: a huszonkét esztendős ifjúsági világbajnoki bronzérmesünk három győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyen zárt.

A többiek közül Vida András (66 kg, Győri AC) két megnyert mérkőzés után volt kénytelen búcsúzni, Naji Dávid (60 kg, Kaposvári JK), Andrási Márton (60 kg, Mogyi-Bajai JC), Máthé Bence (66 kg, BHSE), Szegedi Dániel (73 kg, Budaörsi SC) és Kovács Kitti (57 kg, BHSE) ezúttal nem tudott mérkőzést nyerni az olimpiai kvalifikációs viadalon.


A varsói torna második napján három judósunk indult harcba, a 100 kilogrammosok között Havasi Bálint (Samurai JC) vazarival maradt alul a horvát Marko Kumric ellenében, a 90 kilogrammban jobban rajtolt Nerpel Gergely: a TFSE judósa a montenegrói Rajcsevics és a holland van Dijk legyőzésével jutott be a legjobb nyolc közé.

Győzelemmel kezdett a 70 kilogrammosok között Czerlau Jennifer is: a Miskolci VSC versenyzője ipponnal nyert az azeri Hasanli ellen, de a folytatásban nem bírt a lengyel Wroblewskával, s nem folytathatta a küzdelmet.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat már az előttünk álló hétvégén folytatódik: Üzbegisztán fővárosábanm Taskentben rendeznek Grand Slam-tornát, amelyen a tervek szerint a magyar válogatott tagjai is tatamira lépnek.

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Carlos Ferreira
Eredmények: KLIKK IDE!


2023. 02. 27.

Kapcsolódó hírek

December 14-én és 16-én válogatott keretedzések Tatán
Felhívjuk az egyesületek, az edzők és a versenyzők figyelmét, hogy 2021. december 14-én kedden és 16-án csütörtökön 16 órától a Tatai Olimpiai Edzőtábor ad otthont a válogatott keretedzésnek.
2021. 12. 13.
Segítség a szabályváltozások értelmezéséhez (Frissítve!)
A Magyar Judo Szövetség bíró bizottságának 2022-től érvényes judo szabályváltozásokat magyarázó bemutatója.
2022. 01. 06.
Grand Slam Hungary: Nevezett a francia csillag
Július 8. és 10. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a judosport első európai olimpiai kvalifikációs versenyét, a Grand Slam Hungary nevezői között jó néhány nagyágyút találhatunk.
2022. 06. 15.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.