Pupp Réka Grand Slam-győztes!

Pupp Réka Grand Slam-győztes!

Az olimpiai bajnok skalpját is begyűjtve Pupp Réka, az Atomerőmű SE sportolója aranyérmet szerzett a Bakuban zajló judo Grand Slam-torna első versenynapján.
Egyetlen indulónk volt az azerbajdzsáni szupertorna nyitónapján: a tokiói olimpián elért bravúros ötödik helyezés után eddig tartott a versenymentes időszak Pupp Réka számára, az Atomerőmű SE Európa-bajnoki bronzérmese a bakui Grand Slamen tért vissza a nemzetközi mezőnybe.

Azt nem mondhatnánk, hogy a sors(olás) túl kegyes lett volna Braun Ákos tanítványával, hiszen mindjárt a visszatérésre egy olimpiai bajnokot sodort az útjába. Distria Krasniqi Tokióban, a 48 kilogrammosok között lett aranyérmes, de Koszovóban aligha emlegetik szívesen Pupp Réka nevét, hiszen – ahogyan a tokiói nyitómeccsén – ezúttal is legyőzte az olimpiai bajnokot! A döntő akcióra a hosszabbítás első percének közepén került sor, ipponnal nyert a magyar lány!

Az elődöntőben a német Annika Würfel következett, aki ellen vazarival bizonyult jobbnak Réka, a döntőben azonban újabb nagyágyú várt rá, a britek olimpiai bronzérmese, Chelsie Gilles, akit eddig csupán egyszer sikerült legyőznie, s annak is már négy esztendeje.

Gilles félelmetes földharcos, többször is kényelmetlen helyzetbe kormányozta Pupp Rékát, de a magyar versenyző idegei sodronyból voltak, a legnehezebb pillanatokban is tartotta magát, s a hosszabbításban megtörte ellenfelét: egy szép dobással, vazarival megszerezte pályafutásának első, a magyar judosport nyolcadik Grand Slam-győzelmét! Micsoda visszatérés!

Pupp Réka pénteki Grand Slam-győzelme mellett két pontszerző helyezést értek el a mieink Bakuban: Szigetvári Mercédesz az ötödik, Ungvári Attila pedig a hetedik helyen végzett.Szigetvári Mercédesz (kékben) az ötödik helyig jutott Bakuban


Az azeri fővárosban huszonkilenc ország százkilencvenöt judósa vett részt az IJF World Judo Tour állomásán, amelyen Japán vitte el a pálmát, a sportág szülőhazájából érkező válogatott öt arany mellett egy ezüstöt és négy bronzérmet gyűjtött, ezzel első lett az éremtáblázaton, megelőzve Oroszországot (2, 1, 2) és Németországot (2, 0, 2). Magyarország Pupp Réka győzelmével hetedik lett a tabellán.

Fotó: IJF, Emanuele Di Feliciantonio


2021. 11. 09.

Kapcsolódó hírek

Két magyar bronzérem az ifjúsági Európa-bajnokságról
Kollár Sebestyén és Szeleczki Szabina a dobogó harmadik fokára állhatott fel a rigai ifjúsági Európa-bajnokságon, amelyen a mieink négy ötödik és három hetedik helyezést is begyűjtöttek!
2021. 08. 19.
Egy arany, két ezüst és egy bronz a junior Európa-bajnokságról!
Sipőcz Richárd megvédte Európa-bajnoki címét, Varga Brigitta és Vég Zsombor ezüst-, Sáfrány Péter bronzérmet szerzett a luxemburgi junior konetinensbajnokságon, amelyen a miénk lett a negyedik legeredményesebb válogatott!
2021. 09. 12.
Jelentkezési lehetőség a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiírta a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2021/2022 tanév I. félévre vonatkozó pályázatát.
2021. 09. 06.