Remek eredmények a szlovéniai Európa-kupán

Remek eredmények a szlovéniai Európa-kupán

Két arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárták a mieink a felnőtt Európa-kupa sorozat szlovéniai állomását, Magyarország harmadik lett az éremtáblázaton.
Varga Brigitta (balról a második) először nyert felnőtt Európa-kupát


Ezúttal is remekeltek a magyar judósok a felnőtt Európa-kupában, a szlovéniai Podcetrtekben nyolc érmet gyűjtöttek válogatottjaink. Az MTK Budapest huszonkét esztendős judósa felállhatott a dobogó legfelső fokára a 81 kilogrammosok versenyében, pályafutásának harmadik Európa-kupa győzelmét aratta a felnőtt mezőnyben.
Tóth Benedek (balról a második) aranyérmet nyert Szlovéniában


Klubtársa, a 63 kilogrammosoknál szereplő korábbi junior-világbajnoki bronzérmes, ifjúsági Európa-bajnok Varga Brigitta ugyancsak megnyerte súlycsoportjának küzdelmeit, a huszonegy éves sportoló először nyert aranyérmet az Európa-kupában.
Feczkó Csanád (balról) egy hónapon belül másodszor a dobogó második fokán
Sági Nikolett (balról) is ezüstéremmel zárt


Döntőt vívhatott a 60 kilogrammosoknál a Nippon Sport JC versenyzője, Feczkó Csanád, akit három győzelem után a fináléban az ukrán Viszkov állított meg. A korábbi ifjúsági világbajnoki bronzérmes, huszonhárom éves Feczkó Csanád egy hónapon belül másodszor állhatott fel a dobogó második fokára az Európa-kupában.
Pongrácz Bence (balról a hamradik) az Ek-bronzéremmel


Ugyancsak ezüstérmes lett a KSI SE U23-as Európa-bajnoki bronzérmese, Sági Nikolett, a tizenkilenc esztendős judós néhány hete Szarajevóban harmadik volt, ezúttal eggyel előrébb tudott lépni a rangsorban.
Szegedi Dániel (balról a harmadik) Szarajevó után újra bronzérmet nyert
Czerlau Jennifer (balról a harmadik) is a dobogó harmadik fokán


A mieink négy bronzérmet is begyűjtöttek Pongrácz Bence (66 kg, VSD), Szegedi Dániel (73 kg, Budaörsi SC), Nerpel Gergely (90 kg, TFSE) és Czerlau Jenifer (70 kg, Miskolci VSC) révén, a huszonegy fős magyar csapatból rajtuk kívül Andrási Márton (60 kg, Mogyi-Bajai JC), Máthé Bence (66 kg, BHSE) és Farkas Szilvia (78 kg, Győri AC) az ötödik, Szeredás Botond (66 kg, Nippo Sport JC), Tóth Botond (81 kg, MTK Budapest), Havasi Bálint (100 kg, Samurai JC) és Paár Viktória (52 kg, Ledényi JI) pedig a hetedik helyen végzett Podcetrtekben.
Nerpel Gergely (balról a harmadik) Szarajevó után ezúttal is bronzérmes lett


Az éremtáblázat első helyén Ukrajna (4 arany, 3 ezüst, 6 bronz) végzett, megelőzve Németországot (3, 2, 3) és Magyarországot (2, 2, 4) a képzeletbeli dobogón.

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Darko Petelinsek
Eredmények:
KLIKK IDE!


2023. 06. 19.

Kapcsolódó hírek

Három magyar Grand Slam-érem Mongóliából
Özbas Szofi ezüst-, Pupp Réka és Sáfrány Péter pedig bronzéremmel kezdte az olimpiai kvalifikációs sorozat második esztendejét Mongóliában. Ungvári Attila az ötödik, Tóth Krisztián a hetedik helyen végzett.
2023. 06. 26.
Cirjenics Miklós a legjobb tizenhat között búcsúzott az olimpián
Újabb japán aranyérmeket hozott a tokiói judotorna hatodik napja, amelyen az utolsó magyar induló, Cirjenics Miklós a legjobb tizenhat között búcsúzott.
2021. 07. 29.
Kezdődik az olimpiai kvalifikáció!
Pénteken Ulánbátorban megkezdődik a kétéves olimpiai kvalifikációs sorozat, amelynek sikeres teljesítői tatamira léphetnek a 2024-es párizsi olimpia judotornáján. A sorozat első európai eseménye a Grand Slam Hungary lesz, július 8. és 10. között a Pa...
2022. 06. 23.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.