Tíz Európa-kupa érmet nyertek fiataljaink

Tíz Európa-kupa érmet nyertek fiataljaink

Ragyogóan szerepeltek korosztályos judósaink a hétvégi nemzetközi tornákon, a juniorok és az ifjúságiak Európa-kupáin a mieink összesen tíz érmet – közte három aranyat – szereztek meg, Keller Rebeka, Kollár Sebestyén és Kenderesi Péter is Európa-kupa győztes lett!
Keller Rebeka (balról a második) Európa-kupa győztes lett


A lignanói junior Európa-kupa viadalra tizenhét ország kétszázkilencvenkét judósa érkezett Olaszországba, a magyar válogatott huszonhat versenyzővel vett részt a rangos tornán, közülük tizenegyen tudtak érmet vagy pontszerző helyezést elérni.
Adorjáni Gergely (balról) a dobogó második fokára állhatott Lignanóban


A hétvége magyar aranyérmese Lignanóban Keller Rebeka (52 kg, Ippon Judo Tatabánya) lett, aki mind a négy összecsapását megnyerte súlycsoportjában, ezzel a tizenkilenc esztendős judoka megszerezte pályafutásának első korosztályos Európa-kupa győzelmét.
Farkas Bence (balról a harmadik) a lignanói dobogón


Ezüstérmet szerzett Adorjáni Gergely (73 kg, BHSE), bronzérmes lett Farkas Bence (60 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Gombás Bálint (66 kg, Győri AC) és Kriza Anna (63 kg, Miskolci VSC).
Gombás Bálint (balról a harmadik) bronzérmet szerzett


Kalász Ádám (66 kg, MTK Budapest), Tompa Márton (100 kg, Szatymaz), Schönberger Máté (+100 kg, Virradat SE) és Kőszegi Rebeka (48 kg, BHSE) az ötödik, Vit Lili (63 kg, BHSE) és Farkas Szilvia (78 kg, Győri AC) pedig a hetedik helyet harcolta ki magának Lignanóban.
Kriza Anna (a dobogón balról a harmadik) junior Ek-bronzzal térhetett haza


Az éremtáblázaton Magyarország egy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel az ötödik helyet szerezte meg, Olaszország (5, 2, 8), Hollandia (3, 1, 1), Ausztria (2, 2, 1) és Franciaország (1, 4, 4) tudott a mieinknél eredményesebben szerepelni.
Kollár Sebestyén (balról a második) a második ifjúsági Ek-aranyát szerezte


A teplicei ifjúsági Európa-kupán huszonkilenc ország ötszázhatvankét judósa lépett tatamira, a magyar színekért huszonnyolc versenyző indult harcba. A mieink két arany- és három bronzéremmel az éremtáblázat negyedik helyét szerezték meg Olaszország (4, 4, 4), Ukrajna (2, 2, 3) és Hollandia (2, 1, 0) mögött.
Kenderesi Péter (balról a második) először nyert Európa-kupát


Az 50 kilogrammos súlycsoportban az ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes Kollár Sebestyén (Ledényi JI) valamennyi mérkőzését megnyerve aranyérmet szerzett, s a márciusi zágrábi torna után már másodszor állhatott fel a korosztályos Európa-kupa dobogójának legfelső fokára.
Major Ádám (balról a harmadik) bronzérmet szerzett Teplicében


A 90 kilós Kenderesi Péter (Pécsi VSK) ugyancsak aranyérmet szerzett, ez hatalmas előrelépés, korábban ugyanis két hetedik helyezés volt a legjobb eredménye az ifjúsági Európa-kupákon.
Szeleczki Szabina (balról a harmadik) a dobogó harmadik fokára állhatott


Major Ádám (60 kg, BHSE), Szeleczki Szabina (44 kg, Ceglédi VSE) és Igaz Laura (52 kg, BHSE) bronzérmet szerzett, Vég Luca (48 kg, Ceglédi VSE) és Szász Hanna (57 kg, Siklós SE) az ötödik, Galó Bence (50 kg, Óbudai JC) és Perlaki Hanna (+70 kg, Ceglédi VSE) pedig a hetedik helyen végzett.
Igaz Laura (jobbról) is bronzérmet nyert Teplicében

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Soraya Luri Meret, EJU, Miroslav Petrik


2022. 04. 11.

Kapcsolódó hírek

Hungary Masters 2023: A világ legjobbjai hazánkban!
Két hónap múlva, augusztus negyedikén kezdődik Budapesten az esztendő legfontosabb olimpiai kvalifikációs viadala, a Masters Hungary, amelyen a világ legjobb judósai lépnek majd tatamira a Papp László Sportarénában.
2023. 06. 05.
Együttműködési lehetőség magyar kluboknak
A magyar és a Seychelle-szigeteki külügyminisztériumok közreműködésével együttműködési lehetőség nyílik a hazai judoklubok számára.
2023. 01. 20.
Új koronavírus protokoll
Felhívjuk az egyesületek, a versenyszervezők, az edzők és a sportolók figyelmét, hogy megjelent a Nemzetközi Judo Szövetség új Covid Protokollja, illetve a Magyar Judo Szövetség új Covid-19 eljárásrendje.
2022. 02. 22.

Naptár


Események