Tíz magyar érem a győri ifjúsági Európa-kupán

Tíz magyar érem a győri ifjúsági Európa-kupán

Remek magyar sikereket, hazai éremesőt hozott az ifjúsági korosztály idei utolsó nagy nemzetközi versenye, a győri Olimpiai Sportparkban megrendezett ifjúsági Európa-kupa viadal.
Az első nap remeklő magyar judósai


Hatvanhét magyar judós sikeréért szoríthattunk, a mieink közül Vég Luca (52 kg, Ceglédi VSE) és Eichmüller Gergő (73 kg, Ceglédi VSE) valamennyi mérkőzését megnyerte, s felállhatott a dobogó legfelső fokára! Mindkét ceglédi judós pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el, Vég Luca egy Ek-bronzérem, Eichmüller Gergő pedig egy Ek-hetedik helyezés után szerezte meg az első aranyérmét ebben a sorozatban.
Vég Luca (balról a második) győzött az 52 kilogrammban
Eichmüller Gergő (balról a második) pedig a 73 kilogrammban lett aranyérmes


Rajtuk kívül négy döntősünk is volt: Feke Ádám (50 kg, BHSE), Kollár Sebestyén (55 kg, BHSE), Major Ádám (66 kg, BHSE) és Vén Panna (70 kg, Dunaharaszti MTK) is a fináléig menetelt az Olimpiai Sportparkban, valamennyien a dobogó második fokára állhattak az eredményhirdetésnél.
Feke Ádám (balról) ezüst-, Galó Bence (jobbról) bronzérmes lett
Vén Panna (fehérben) a döntőig menetelt a 70 kilogrammban


Bronzéremből is négyet szereztek legjobbjaink: Galó Bence (50 kg, UTE), Bertalan Balázs (73 kg, MTK Budapest), Szeleczki Szabina (48 kg, Ceglédi VSE) és Jüttner Janka (48 kg, Diósd) révén.
A 48 kilóban Szeleczki Szabina (jobbról) és Jüttner Janka (jobbról a második)
is bronzérmet szerzett


Kilenc pontszerző helyezéssel lett teljes a magyar mérleg: Kiss Levente (81 kg, Vasas Judo), Kenderesi Péter (90 kg, Pécsi VSK) és Szabó Réka (48 kg, BHSE) az ötödik, Molnár Zsombor (50 kg, UTE), Major Ádám (81 kg, Kecskeméti JC), Hoffer Norbert (90 kg, Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola), Túri Alex (+90 kg, Szatymaz), Tóth Máté (+90 kg, Miskolci VSC) és Szabó Cseperke (57 kg, Kaposvári USE) pedig a hetedik helyet szerezte meg.
Major Ádám (balról) ezüstéremmel zárta a győri tornát


A győri versenyen huszonkilenc ország háromszáznyolcvan judósa lépett tatamira, a mieink két arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel az éremtáblázat második helyét szerezték meg. Az első helyen Grúzia (6, 1, 1) végzett, a harmadik pedig Dél-Koreáé (2, 0, 3) lett.
Kollár Sebestyén (balról) ezüsttel zárta az évet

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Bor Veronika
Eredmények: KLIKK IDE!


2022. 11. 21.

Kapcsolódó hírek

Tíz Európa-kupa érmet nyertek fiataljaink
Ragyogóan szerepeltek korosztályos judósaink a hétvégi nemzetközi tornákon, a juniorok és az ifjúságiak Európa-kupáin a mieink összesen tíz érmet – közte három aranyat – szereztek meg, Keller Rebeka, Kollár Sebestyén és Kenderesi Péter is Európa-kupa...
2022. 04. 11.
Pupp Réka Grand Slam-aranyérmes!
Öt hónapon belül a második Grand Slam-döntőjét vívhatta pénteken Antalyában az olimpiai ötödik helyezett Pupp Réka. A tavaly novemberi, bakui győzelem után Törökországban is mindenkit legyőzött, másodszor nyert Grand Slam-tornát!
2022. 04. 02.
Három magyar érem Koperből
Egy arany- és két bronzéremmel zárta a magyar küldöttség a szlovéniai Koperben zajló ifjúsági Európa-kupa viadalt, a mieink huszonkét ország között a kilencedik helyen zártak az éremtáblázaton.
2022. 10. 31.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.