Tóth Krisztián az EJU sportolói bizottságában

Tóth Krisztián az EJU sportolói bizottságában

Az Európai Judo Szövetség (EJU) végrehajtó bizottsága Dubrovnikban tartotta ülését, amelyen több magyar sportdiplomáciai siker született – erről tájékoztatott dr. Tóth László, az EJU elnöke.
„A döntések között szerepelt, hogy Tóth Krisztiánt beválasztották az új sportolói bizottságba, Mezei Csabát pedig a kata bizottság tagja lesz. Ez óriási sporttörténelmi siker” – fogalmazott dr. Tóth László.

A végrehajtó bizottság több fontos döntést is hozott Dubrovnikban. Létrehozták többek között az új sportolói bizottságot, amelynek négy férfi és négy nő lesz a tagja, az elnöke pedig a kétszeres olimpiai bajnok cseh Lukas Krpalek lesz. Ennek a bizottságnak lett tagja a magyarok olimpiai bronzérmes csillaga, Tóth Krisztián.

Több érdekességről is beszámolt az európai szövetség honlapja: többek között arról, hogy a tizenhat IJF-bíró felét Európa adja a május hetedikén rajtoló dohai világbajnokságon, ahol lesz magyar bíró is, Gosztonyi Balázs személyében.

Az új kontinensbírók listáján szerepel immár az olimpiai bajnok szlovén Tina Trstenjak is, aki a jövőben IJF bírói felügyelőként is tevékenykedik majd.

Az EJU végrehajtó bizottsága Dubrovnikban


Az EJU ebben az esztendőben összesen százhat rendezvényt hív életre, köztük december közepén Koszovóban egy új versenyformát, a férfi 73 és női 57 kilogrammos, kimagasló pénzdíjazású open Európa-bajnokságot.

Eddig több mint hétezer akkreditált személy (sportolók, edzők, hivatalos személyek, a média képviselői) vett részt az idei év első huszonöt EJU-eseményén. A vendégéjszakák száma elérte a húszezret, és számos részvételi rekord született, különösen az ifjúsági mezőnyben (néhány napja Teplicében kilencszázhúsz judoka lépett tatamira).

A végrehajtó bizottság arról határozott, hogy 2024-ben a serdülő korosztály (U16) számára is Európa-kupa sorozatot indít. Magyarország ebben a korosztályban is az úttörők közé tartozik, éveken át rendezett rangos nemzetközi versenyt a serdülők számára Győrben, ahogyan a hamarosan következő Budapest-kupán is évről évre óriási mezőny indul ebben a korosztályban.

Megtudtuk azt is, hogy már megérkeztek a pályázatok a jövő évi Európa-bajnokságok megrendezésére, az első egyeztetésekre a nyár folyamán kerül majd sor.


Forrás: Judoinfo, EJU
Fotó: IJF, Gabriela Sabau; EJU)


2023. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

Az értékekkel való vezetés azt jelenti: siker
Július 13-án hétfőn az SchoolJudo.EU projektben résztvevő partnerek a Nemzetközi Judo Szövetség elnöki irodájában gyűltek össze, hogy átgondolják a projektet, és megtervezzék a következő szakaszt.
2022. 07. 19.
Egy arany, két ezüst és egy bronz a junior Európa-bajnokságról!
Sipőcz Richárd megvédte Európa-bajnoki címét, Varga Brigitta és Vég Zsombor ezüst-, Sáfrány Péter bronzérmet szerzett a luxemburgi junior konetinensbajnokságon, amelyen a miénk lett a negyedik legeredményesebb válogatott!
2021. 09. 12.
Egyetemi szakirányú továbbképzés Győrben
A győri Széchenyi István Egyetemen az idén ősszel induló Sport-marketingkommunikáció egyetemi szakirányú továbbképzésre még két hétig lehet jelentkezni.
2021. 09. 20.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.