Május 13-án búcsúztatják Tamási Ibolyát

Május 13-án búcsúztatják Tamási Ibolyát

Életének ötvennyolcadik esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt Tamási Ibolya, a Bp. Spartacus, majd az UTE versenyzője, a magyar judosport jelentős alakja. Végső búcsúztatására május 13-án pénteken kerül sor.
Tamási (Kékes) Ibolya 1984-ben szerezte meg első felnőtt egyéni magyar bajnoki címét, 1987-ben hetedik helyezést ért el az esseni világbajnokságon, abban az évben őt választották a magyar judosport első női Év sportolójának. Pályafutása során tizenegy alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet (ezzel a nőknél az örökrangsor második helyén áll Gránicz Éva mögött), utoljára 2009-ben állhatott a dobogó legfelső fokára.

2010-ben részt vett a budapesti IJF Masters-világbajnokságon, amelyen aranyérmet szerzett. Ibi soha, egyetlen pillanatra sem szakadt el szeretett sportágától, egyesületében a fiatalok felkészülését segítette, és minden évben részt vett a hazai világversenyek, világ- és Európa-bajnokságok, Hungária-kupák, Grand Prix-k és Grand Slamek rendezésében.


Tragikus halálával súlyos, pótolhatatlan veszteség érte családját, hozzátartozóit, barátait, a magyar judocsaládot.

Végső búcsúztatására 2022. május 13-án pénteken 13:00 órakor, az Új Köztemetőben kerül sor. Arra kérnek mindenkit, aki részt szeretne venni a búcsúztatón, hogy egy szál fehér virággal érkezzen.


2022. 04. 01.

Kapcsolódó hírek

Ötödik helyezés a linzi Grand Prix-viadalról
Olimpiai bronzérmesünk, Tóth Krisztián ötödik helyezést ért el a linzi olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon, a többi indulónk ezúttal nem tudott a legjobb nyolc közé kerülni.
2024. 03. 11.
Szünetelnek a keretedzések
Felhívjuk az egyesületek, az edzők és a versenyzők figyelmét, hogy február 3. és 10. között szünetelnek a válogatott keretedzések.
2022. 01. 25.
Tóth Krisztián Európa-bajnoki bronzérmes
Tóth Krisztián bronzérmet szerzett, Sipőcz Richárd pedig az ötödik helyen végzett a Montpellier-ben megrendezett Európa-bajnokság záró versenynapján.
2023. 11. 06.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.