Május 13-án búcsúztatják Tamási Ibolyát

Május 13-án búcsúztatják Tamási Ibolyát

Életének ötvennyolcadik esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt Tamási Ibolya, a Bp. Spartacus, majd az UTE versenyzője, a magyar judosport jelentős alakja. Végső búcsúztatására május 13-án pénteken kerül sor.




Tamási (Kékes) Ibolya 1984-ben szerezte meg első felnőtt egyéni magyar bajnoki címét, 1987-ben hetedik helyezést ért el az esseni világbajnokságon, abban az évben őt választották a magyar judosport első női Év sportolójának. Pályafutása során tizenegy alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet (ezzel a nőknél az örökrangsor második helyén áll Gránicz Éva mögött), utoljára 2009-ben állhatott a dobogó legfelső fokára.

2010-ben részt vett a budapesti IJF Masters-világbajnokságon, amelyen aranyérmet szerzett. Ibi soha, egyetlen pillanatra sem szakadt el szeretett sportágától, egyesületében a fiatalok felkészülését segítette, és minden évben részt vett a hazai világversenyek, világ- és Európa-bajnokságok, Hungária-kupák, Grand Prix-k és Grand Slamek rendezésében.


Tragikus halálával súlyos, pótolhatatlan veszteség érte családját, hozzátartozóit, barátait, a magyar judocsaládot.

Végső búcsúztatására 2022. május 13-án pénteken 13:00 órakor, az Új Köztemetőben kerül sor. Arra kérnek mindenkit, aki részt szeretne venni a búcsúztatón, hogy egy szál fehér virággal érkezzen.


2022. 04. 01.

Kapcsolódó hírek

Családi sportnap a Budai Judo Akadémián
Nagy sikerű családi sportnapot tartottak szombaton a Budai Judo Akadémián, az eseményen részt vett – mi több, kung-fu bemutatón is részt vett – dr. Simicskó István parlamenti képviselő, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke és dr. Tóth László, a Magyar...
2022. 03. 22.
Sáfrány Péter junior-világbajnok!
Valamennyi mérkőzésén remekül judózva, kirgiz, bolgár, francia, orosz és holland judóst legyőzve a magyar judosport hetedik junior-világbajnoki címét szerezte meg a Miskolci VSC 90 kilogrammos sportolója, Sáfrány Péter!
2021. 10. 10.
Grand Prix-ezüst és -bronz Almadából
Ragyogó magyar sikerek az IJF World Judo Tour idei nyitányán: Gercsák Szabina ezüstérmet szerzett a portugáliai Almadában megrendezett Grand Prix-viadalon, Sipőcz Richárd a nehézsúlyúak között a dobogó harmadik fokára állhatott!
2022. 01. 31.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.