Május 13-án búcsúztatják Tamási Ibolyát

Május 13-án búcsúztatják Tamási Ibolyát

Életének ötvennyolcadik esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt Tamási Ibolya, a Bp. Spartacus, majd az UTE versenyzője, a magyar judosport jelentős alakja. Végső búcsúztatására május 13-án pénteken kerül sor.




Tamási (Kékes) Ibolya 1984-ben szerezte meg első felnőtt egyéni magyar bajnoki címét, 1987-ben hetedik helyezést ért el az esseni világbajnokságon, abban az évben őt választották a magyar judosport első női Év sportolójának. Pályafutása során tizenegy alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet (ezzel a nőknél az örökrangsor második helyén áll Gránicz Éva mögött), utoljára 2009-ben állhatott a dobogó legfelső fokára.

2010-ben részt vett a budapesti IJF Masters-világbajnokságon, amelyen aranyérmet szerzett. Ibi soha, egyetlen pillanatra sem szakadt el szeretett sportágától, egyesületében a fiatalok felkészülését segítette, és minden évben részt vett a hazai világversenyek, világ- és Európa-bajnokságok, Hungária-kupák, Grand Prix-k és Grand Slamek rendezésében.


Tragikus halálával súlyos, pótolhatatlan veszteség érte családját, hozzátartozóit, barátait, a magyar judocsaládot.

Végső búcsúztatására 2022. május 13-án pénteken 13:00 órakor, az Új Köztemetőben kerül sor. Arra kérnek mindenkit, aki részt szeretne venni a búcsúztatón, hogy egy szál fehér virággal érkezzen.


2022. 04. 01.

Kapcsolódó hírek

Téged is vár a JUDO!
Egy 1996-ban született ajánlásban az UNESCO a legjobb kezdő sportágnak nyilvánította a judót a négy-huszonegy éves gyerekek, fiatalok edzésére.
2022. 12. 13.
NKE Sportösztöndíj program: pályázati felhívás
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a 2024/2025-ös tanévben is – csakúgy, mint az elmúlt négy évben – Sportösztöndíjat hirdet meg leendő hallgatói számára.
2023. 12. 15.
Elhunyt Fürjész István
Életének hatvankettedik esztendejében elhunyt Fürjész István harmadik danos judomester, a magyar judosport első ifjúsági Európa-bajnoka, felnőtt világbajnoki ötödik helyezett, korábbi szövetségi kapitány.
2023. 07. 10.

Naptár


Események