Május 13-án búcsúztatják Tamási Ibolyát

Május 13-án búcsúztatják Tamási Ibolyát

Életének ötvennyolcadik esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt Tamási Ibolya, a Bp. Spartacus, majd az UTE versenyzője, a magyar judosport jelentős alakja. Végső búcsúztatására május 13-án pénteken kerül sor.
Tamási (Kékes) Ibolya 1984-ben szerezte meg első felnőtt egyéni magyar bajnoki címét, 1987-ben hetedik helyezést ért el az esseni világbajnokságon, abban az évben őt választották a magyar judosport első női Év sportolójának. Pályafutása során tizenegy alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet (ezzel a nőknél az örökrangsor második helyén áll Gránicz Éva mögött), utoljára 2009-ben állhatott a dobogó legfelső fokára.

2010-ben részt vett a budapesti IJF Masters-világbajnokságon, amelyen aranyérmet szerzett. Ibi soha, egyetlen pillanatra sem szakadt el szeretett sportágától, egyesületében a fiatalok felkészülését segítette, és minden évben részt vett a hazai világversenyek, világ- és Európa-bajnokságok, Hungária-kupák, Grand Prix-k és Grand Slamek rendezésében.


Tragikus halálával súlyos, pótolhatatlan veszteség érte családját, hozzátartozóit, barátait, a magyar judocsaládot.

Végső búcsúztatására 2022. május 13-án pénteken 13:00 órakor, az Új Köztemetőben kerül sor. Arra kérnek mindenkit, aki részt szeretne venni a búcsúztatón, hogy egy szál fehér virággal érkezzen.


2022. 04. 01.

Kapcsolódó hírek

Dr. Tóth László az Európai Judo Szövetség elnökjelöltje
Óriási sportdiplomáciai siker kapujában: Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke lesz az egyetlen elnökjelölt az Európai Judo Szövetség (EJU) június 17-én Bécsben következő kongresszusán.
2022. 04. 22.
Nage-no Kid kata és Katame-no Kid kata versenyzési lehetőség
Nage-no Kid kata és Katame-no Kid kata, mint a judo alapjainak elsajátítása és versenyzési lehetőség hat-kilenc éves korú judokák részére.
2022. 01. 12.
Nem keserít el, hogy nem lett négy aranyunk
Dr. Tóth Lászlóval, a Magyar Judo Szövetség elnökével a budapesti U23-as Európa-bajnokság után beszélgettünk. Az értékelés mellett szó esett a magyar judosport előttünk álló nagy változásairól és a jövőben rendezendő világversenyekről is.
2021. 11. 08.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.