Newaza - földharc

2014. Szeptember 14-én Százhalombattán rendezik a Galambos Márton-emlékverseny néven ismert Newaza Fesztivált. Ilyés Gyula ötletgazda, szervező azonban bővített a programon, a földharc mellett amatőr judoviadalon is összemérhetik erejüket a sportág szerelmesei.

Kihagyhatatlan a versenynaptárból a Newaza Fesztivál, az esemény az évek alatt rangot vívott ki magának a judósok körében, a szövetség által támogatott dzsemborira évről évre többen neveznek. A sorozatot útjára indító Ilyés Gyula nemcsak profik (I., II. és III. osztály), amatőrök és veteránok számára is biztosít versenylehetőséget földharcban. Felkészültségi szintjéhez mérten mindenki talál ellenfelet, de aki igazi kihívásra vágyik, az nevezhet a nap végén következő Open kategóriába is, itt nem számít a minősítés, a súlycsoport.

„Nagyon örülök, hogy egyre népszerűbb a Newaza Fesztivál – jelentette ki Ilyés Gyula. – Nemcsak Magyarországon, de Közép-Európában is egyedülálló, három osztályban, amatőrben és veteránban csak mi rendezünk egyszerre versenyt. Színesítjük a programot, amatőr judoversenyre is sor kerül. Célunk a sportág bázisának bővítése, fontos, hogy minél többen lépjenek tatamira a remélhetőleg idén is jó hangulatú versenyen. Százhalombatta már harmadik alkalommal ad otthont a viadalnak, Szél Pálnak, a városi sportbizottság vezetőjének köszönhetően minden feltétel adott a nívós verseny lebonyolításához. Köszönet érte, akárcsak a Kovács Ernő nevével fémjelzett közép-magyarországi régiónak, a kezdetek óta élvezzük a támogatásukat!”

Az osztályos földharc-küzdelmekre nevezőknek az MJSZ-tagsági mellett érvényes sportorvosi igazolás szükséges, az amatőröknek, a veteránoknak, valamint az amatőr judoversenyen indulóknak elég egy háziorvosi engedély, „egészséges, sportolhat” bejegyzéssel.

„Bízom benne, hogy az idén is népes mezőny teszi tiszteletét Százhalombattán – mondta Ilyés Gyula. – A Newaza Fesztivál létjogosultsága ma már megkérdőjelezhetetlen, nem tettem le arról az álmomról, hogy a szövetség támogatásával, idővel az első newaza Európa-bajnokságot is megrendezzük.”

A Galambos Márton Emlékverseny, Newaza Fesztivál Versenykiírása ide kattintva megtekinthető.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.