Hét magyar érem az Európa-kupáról

Hét magyar érem az Európa-kupáról

Remekül szerepeltek, hét érmet is nyertek a mieink a boszniai Pale városában megrendezett Európa-kupa viadalon, amelyen huszonnégy magyar judós próbált szerencsét.
Kovács Kitti (balról a második) arannyal tért vissza a nemzetközi porondra


Húsz ország kétszáztizenkét versenyzője indult harcba az érmekért, a magyarok közül ezt a BHSE két versenyzője tette a legnagyobb sikerrel: az 57 kilogrammos Kovács Kitti német, lengyel, orosz és osztrák ellenfelét legyőzve lett aranyérmes, a 63 kilogrammban Kriza Anna egy-egy belga és horvát, majd két német judós ellen diadalmaskodott, így ugyancsak a dobogó felső fokára állhatott.
Kriza Anna (balról a második) először nyert Európa-kupát a felnőtteknél


A huszonhat éves Kovács Kitti pályafutása során először nyert Európa-kupát a felnőtteknél, sikerének értékét növeli, hogy legutóbb több mint egy évvel ezelőtt, 2023 februárjában szerepelhetett nemzetközi tornán. A huszonegy esztendős Kriza Anna ugyancsak először vehetett át aranyérmet felnőtt Európa-kupa viadalon.
Két magyar a dobogón: Naji Dávid (balról) és Feczkó Csanád (balról a harmadik)


A férfiaknál öt érem is jutott a magyaroknak. A 60 kilogrammosok között a kaposvári Naji Dávid ezüstérmes lett, Feczkó Csanád (Nippon Sport JC) bronzérmet nyert, a 73 kilogrammban Szeredás Botond (Nippon Sport JC) ugyancsak a dobogó harmadik fokára állhatott, a 81 kilogrammban pedig Tóth Benedek (MTK Budapest) ezüst-, klubtársa, Tóth Botond pedig bronzérmet szerzett.


Szeredás Botond (jobbról) a 73 kilósok dobogóján


Pontszerző helyezésekből sem volt hiány, Gombás Bálint (66 kg, UTE), Boros Bence (73 kg, Kaposvári JK), Sztankó Dániel (90 kg, UTE), Kőszegi Rebeka (48 kg, BHSE), Keller Rebeka (52 kg, Ippon Judo Tatabánya) és Szász Hanna (57 kg, Siklós SE) az ötödik, Péter Fruzsina (57 kg, KSI SE) pedig a hetedik helyig jutott Bosznia-Hercegovinában.

A magyar válogatott két arany-, két ezüst- és három bronzéremmel az éremtáblázat harmadik helyét szerezte meg, Németország (3, 1, 4) és Szerbia (2, 4, 3) mögött.
Tóth Benedek (balról) és Tóth Botond (balról a harmadik) a 81 kilogrammban

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Dino Stambolic
Eredmények: KLIKK IDE!


2024. 05. 27.

Kapcsolódó hírek

December 14-én és 16-én válogatott keretedzések Tatán
Felhívjuk az egyesületek, az edzők és a versenyzők figyelmét, hogy 2021. december 14-én kedden és 16-án csütörtökön 16 órától a Tatai Olimpiai Edzőtábor ad otthont a válogatott keretedzésnek.
2021. 12. 13.
Véget ért az Európa-bajnokság
A vegyes csapatversennyel ért véget a zágrábi Európa-bajnokság, a mieink nem tudták kiharcolni a továbbjutást a szerb válogatott ellen, Franciaország nyerte el az aranyérmet.
2024. 04. 28.
Párizsra készülnek a Széchenyi Egyetem hallgatói
„Irány Párizs!” – a következő időszakban ez lehet a jelmondata Sipőcz Richárdnak és Fóris Norbertnek is, előbbi a 2024-es párizsi olimpiára, utóbbi pedig a paralimpiára készül.
2022. 04. 02.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.