Kilenc magyar érem az Európai Egyetemi Játékokon

Kilenc magyar érem az Európai Egyetemi Játékokon

Remekül szerepeltek a judós hallgatók az Európai Egyetemi Játékokon: a mieink három arany-, három ezüst- és három bronzérem mellett négy ötödik és két hetedik helyezést értek el.
Kriza Anna (balról a második) arany-, Varga Brigitta
(balról a harmadik) pedig bronzérmet nyert


Az Európai Egyetemi Játékok küzdősport versenyeinek a horvát főváros adott otthont. Három judósunk szerezte meg a győzelmet súlycsoportjában, Vida András (66 kg, Győri AC), Sipőcz Richárd (+100 kg, Széchenyi Egyetem SE) és Kriza Anna (63 kg, BHSE) nyakába akasztottak aranyérmet.
Vida András (balról a második) győzött a 66 kilogrammban
Sipőcz Richárd (balról a második) a dobogó tetején


További hat érem lett a miénk: Hegedűs Levente (66 kg, Ceglédi VSE), Tóth Benedek (81 kg, MTK Budapest) és Gyertyás Róza (52 kg, Koroncói Tutti JK) ezüst-, Naji Dávid (60 kg, Kaposvári JK), Havasi Bálint (100 kg, Samurai JC) és Varga Brigitta (63 kg, MTK Budapest) pedig bronzérmes lett.
Gyertyás Róza (balról) ezüstérmet szerzett


A pontszerző helyezések közül Andrási Márton (60 kg, Mogyi-Bajai JK), Ócsai Sándor (81 kg, Ceglédi VSE), Sztankó Dániel (81 kg, UTE) és Paár Viktória (52 kg, Ledényi JI) az ötödik, Tsikkou Stella (52 kg, BHSE) és Mizrak Féza (70 kg, BHSE) pedig a hetedik helyet szerezte meg.
Naji Dávid (jobbról) harmadik lett a 60 kilogrammosok között


A vegyes csapatversenyben egyedül a Szegedi Tudományegyetem együttes képviselte színeinket, de nem jutott túl az első összecsapásán, a kölni egyetem ellen.
Havasi Bálint (balról a harmadik) bronzéremmel térhet haza

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Matija Juranovic
Eredmények: KLIKK IDE!


2023. 07. 26.

Kapcsolódó hírek

Junior-világbajnokság: Sáfrány Péter ezüstérmes!
A hosszú kihagyás után visszatérő címvédő, Sáfrány Péter nehéz sorsolása ellenére újra a döntőig menetelt, s végül ezüstérmes lett az ecuadori junior-világbajnokságon. A mieink még két ötödik és két hetedik helyezést gyűjtöttek.
2022. 08. 14.
Negyedik helyezés a kata Európa-bajnokságról
Szarajevóban rendezték meg a formagyakorlatok Európa-bajnokságát, a magyar csapat negyedik, hatodik és nyolcadik helyezésekkel tette le a névjegyét a bosnyák fővárosban.
2024. 06. 13.
A Magyar Judo Szövetség munkatársakat keres!
Felhívás! A Magyar Judo Szövetség munkatársat keres sportágfejlesztési ügyintéző, illetve raktáros munkakörbe.
2022. 04. 21.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.