Kunyik Botond ifjúsági Ek-ezüstérmes

Kunyik Botond ifjúsági Ek-ezüstérmes

Népes mezőny, huszonegy ország ötszázhuszonhét judósa vett részt a Somorján megrendezett ifjúsági Európa-kupán, a mezőnyben volt tizenhét magyar sportoló is.
Kunyik Botond (balról) harmadik Ek-érmét szerezte meg


A magyar versenyzők egy ezüstérem mellett egy ötödik és két hetedik helyezéssel zárták a tornát. Az 55 kilogrammosok között Kunyik Botond négy győzelemmel jutott be a fináléba, a Tatabányai SC judósa izraeli, szerb, grúz és ukrán versenyzőt legyőzve jutott el a döntőig, ahol a kazah Batirgali bizonyult jobbnak. Kunyik Botond a tavalyi berlini ezüst- és a győri aranyérem után a harmadik érmét szerezte meg a korosztályos Európa-kupa sorozatban.

A magyar csapat még három pontszerző helyezést gyűjtött a szlovákiai tornán: Radovics Mihály (50 kg, Tatabányai SC) az ötödik, Szekeres Ábel (+90 kg, Harsányi USE) és Sárközi Zsuzsa (70 kg, Miskolci VSC) a hetedik helyen végzett.

A nemzetek rangsorában Ukrajna (5 arany, 3 ezüst, 6 bronz) lett az első Kazahsztán (3, 4, 5) és Izrael (2, 2, 1) előtt, a magyar csapat egy ezüsttel a tizenegyedik helyen zárt. Az ifjúságiak Európa-kupa sorozata két hét múlva, április első hétvégéjén a csehországi Teplicén folytatódik, újra népes magyar csapat részvételével.

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Branislav Moric
Eredmények:
KLIKK IDE!2024. 03. 25.

Kapcsolódó hírek

Magyar éremeső a győri ifjúsági Európa-kupán
Újra remek magyar sikereket, hét hazai érmet hozott az ifjúsági korosztály idei utolsó nagy nemzetközi versenye, a győri Olimpiai Sportparkban megrendezett ifjúsági Európa-kupa viadal.
2023. 11. 13.
Galó Bence aranyérmes Teplicében
Galó Bence arany-, Kiss Viktória ezüst-, Jüttner Janka bronzérmet szerzett a teplicei ifjúsági Európa-kupa viadalon, a csehországi tornán már-már világbajnoki méretű mezőny lépett tatamira.
2023. 04. 11.
Az MJSZ 2023-as tagsági, nevezési és bírói díjai
A Magyar Judo Szövetség 2023-ban érvényes tagsági, nevezési és bírói díjai.
2023. 01. 19.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.