Remek magyar eredmények az ifjúsági Európa-kupán

Remek magyar eredmények az ifjúsági Európa-kupán

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet, továbbá nyolc pontszerző helyezést értek el a mieink a csehországi Teplicén megrendezett ifjúsági Európa-kupa viadalon.
Vas Mira (balról a második) arany, Jüttner Janka (jobbról) bronzérmes lett


A csehországi tornán harminckét ország csaknem hatszáz judósa lépett tatamira, a magyar színeket harminchat versenyzőnk képviselte. Közülük az UTE judósa, az 52 kilogrammosok között induló Vas Mira érte el a legjobb eredményt: a dobogó legfelső fokára állhatott súlycsoportjában, két ukrán, egy-egy izraeli, török és ausztrál rivális legyőzésével. Vas Mira pályafutásának második Ek-aranyát gyűjtötte be, tavaly ősszel Győrben is ő lett az aranyérmes.
Kis Levente (balról) első Ek-érmét nyerte el


A döntőig menetelt Kis Levente (60 kg, Ledényi JI) és Kiss Viktória (48 kg, BHSE) mindketten ezüstérmet nyertek, Kis Levente először, Kiss Viktória már ötödik alkalommal állhatott az Ek-dobogón.

A mieink negyedik érmét Jüttner Janka (52 kg, Budaörsi SC) szerezte meg, bronzérmével immár ő is ötszörös Ek-érmes az ifjúságiak között.
Kiss Viktória (balról) már ötödször az Ek-dobogón


A magyarok eredménylistájához tartozik még öt ötödik és három hetedik helyezés: Radovics Mihály (50 kg, Tatabányai SC), Kunyik Botond (55 kg, Tatabányai SC), Fedora Ferenc (60 kg, DSI Debrecen), Pápai Stella (44 kg, Tatai AC) és Sárközi Zsuzsa (70 kg, Miskolci VSC) az ötödik, Galó Bence (60 kg, UTE9, Kiss Szabolcs (73 kg, Vasas Judo) és Takács Nóra (40 kg, Zalaegerszegi JSE) a hetedik helyen végzett.

Az ifjúsági Európa-kupa sorozat egy hét múlva Berlinben folytatódik.

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Filip Stoss
Eredmények:
KLIKK IDE!


2024. 04. 08.

Kapcsolódó hírek

Hiszek Benned Sport Program 2024-ben is
A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) az idén is meghirdeti a Hiszek Benned Sport Program II. és a II/B alprogramot.
2024. 04. 15.
Ötödik helyezés a linzi Grand Prix-viadalról
Olimpiai bronzérmesünk, Tóth Krisztián ötödik helyezést ért el a linzi olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon, a többi indulónk ezúttal nem tudott a legjobb nyolc közé kerülni.
2024. 03. 11.
Zárva tart az MJSZ irodája
Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy az MJSZ irodája technikai okok miatt 2024. július 5-én zárva tart.
2024. 06. 02.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.