Sáfrány Péter ötödik Antalyában

Sáfrány Péter ötödik Antalyában

Hat mérkőzést vívott, s végül az ötödik helyezést szerezte meg az Antalyában megrendezett Grand Slam-tornán a Miskolci VSC fiatalja, Sáfrány Péter.Olimpiai erősségű mezőny, Teddy Rinerrel, többek között a japán és a francia első sorral, kilencvenhárom ország hatszázhuszonnyolc résztvevője – igazi csemege várt a judoszurkolókra a hétvégén Antalyában.

Az első versenynapon a női 52 kilogrammban voltunk érdekeltek, a bokasérülése után visszatérő, s még nem száz százalékos állapotú Pupp Réka győzelemmel kezdett Antalyában, az Atomerőmű SE olimpiai és világbajnoki ötödik helyezettje azonban a folytatásban nem bírt a kubaiból spanyollá lett, huszonegy éves Ayumi Sanchezzel, aki később a dobogóig menetelt. Ugyanebben a súlycsoportban a kétszeres U23-as Európa-bajnok Gyertyás Róza nagy csatát vívott üzbég riválisával, de a hosszabbításban ő kapta meg a harmadik intést, így el kellett búcsúznia a küzdelmektől.

A török Grand Slam második napján Gercsák Szabina vitte a prímet, az Atomerőmű SE egyre jobb formába lendülő judósa előnn az üzbég Nazarova, majd a jamaikai Daley ellen nyert, s a nyolc közé jutásért ismét nagy csatát vívott az osztrákok nagyágyúja, az olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki bronzérmes versenyzője, Michaela Polleres ellen, néhány hete Bakuban sikerült őt legyőzni, ezúttal azonban Polleres ment tovább, s meg is nyerte a tornát! Gercsák Szabina hetvenhat ponttal így is gyarapítani tudta kvalifikációs pontjainak számát, s ez biztató a folytatást tekintve.
Gercsák Szabina újabb lépést tett a párizsi olimpia felé


Nem volt jó napja a 81 kilogrammosok között Ungvári Attilának: a Budaörsi SC háromszoros Európa-bajnoki bronzérmese az első összecsapásán a hosszabbításban intésekkel veszített az Egyesült Arab Emírségek-beli Tatalasvilivel szemben.

A záró napra két indulónk maradt. A 100 kilósoknál a kvalifikációs rangsorban éppen kontinentális kvótát „birtokló” Vég Zsombor (Ceglédi VSE) a kétszeres kontinensbajnoki ezüstérmes brazil Buzacarinin nem tudott túljutni.

A 90 kilogrammban a junior-világbajnok Sáfrány Péter három remek győzelemmel kezdett, begyűjtötte a szerb Brasznyovics, a szlovák Barto és a tadzsik Usztoprijon skalpját is. A negyeddöntőben a világbajnoki bronzérmes japán Murao ellen is nagy csatát vívott, de ebből végül riválisa jött ki jobban. A vigaszágon a brazilok kontinensbajnoka, Rafael Macedo ellen lehetett javítani, s a Miskolci VSC huszonegy esztendős fiatalja egy ügyes kontrával meg is tette a magáét, ipponnal kvalifikálta magát a bronzmérkőzésre!

Nagyon nehéz feladat várt rá: a hazaiak favoritja, az idei párizsi Grand Slam győztese, az Európa-bajnok Mihael Zgank várt rá. Sáfrány Péter keményen beleállt a csatába, a felek két-két intésig jutottak, amikor egy szőnyegszéli helyzetnél Zgank rutinosan kihasználta ellenfele irányváltását, s véget vetett a csatának. A miskolci fiatal remek szereplése és ötödik helyezése háromszázhatvan olimpiai pontot is hozott számára, ezzel nagy lépést tesz majd előre a világranglistán is a Párizst követő olimpiák reménysége.

A kvalifikációs sorozatban most néhány hetes szünet következik, számunkra a következő esemény már az április huszonötödikén rajtoló zágrábi Európa-bajnokság lesz.

Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: IJF, Tamara Kulumbegashvili, Emanuele Di Feliciantonio
Eredmények: KLIKK IDE!2024. 04. 01.

Kapcsolódó hírek

Sáfrány Péter junior-világbajnok!
Valamennyi mérkőzésén remekül judózva, kirgiz, bolgár, francia, orosz és holland judóst legyőzve a magyar judosport hetedik junior-világbajnoki címét szerezte meg a Miskolci VSC 90 kilogrammos sportolója, Sáfrány Péter!
2021. 10. 10.
Grand Slam, Tel-Aviv: Tóth Krisztián ezüstérmes!
Ragyogóan szerepelt, s végül ezüstérmet szerzett az IJF World Tour-sorozat izraeli Grand Slam-tornáján Tóth Krisztián, aki pályafutásának huszonhetedik World Tour-érmét gyűjtötte be!
2023. 02. 20.
Nevezés a lengyelországi ifjúsági Európa-kupára
A lengyelországi Bielsko Bialában rendezik meg az ifjúsági Európa-kupa sorozat állomását és az azt követő edzőtábort 2023. május 19. és 24. között.
2023. 04. 03.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.