Vas Mira ifjúsági Európa-kupa győztes

Vas Mira ifjúsági Európa-kupa győztes

Lengyelországban folytatódott az ifjúságiak Európa-kupa sorozata, a mieink közül Vas Mira arany-, Radovics Mihály és Kiss Viktória pedig bronzérmet nyert.
Vas Mira (a dobogón balról a második) harmadszor nyert Európa-kupát


Bielsko-Bialában óriási mezőny gyűlt össze, harminc ország nyolcszáznyolcvanhárom judósa lépett tatamira. A magyar válogatott színeit is népes csapat képviselte, a korosztály hazai legjobbjai közül harminckilencen utaztak az ifjúsági Európa-kupa kedvéért Lengyelországba.

A mieink ezúttal is kitettek magukért, három érem mellett négy pontszerző helyezést is begyűjtöttek. A legjobb eredmény ismét Vas Mira nevéhez fűződik: az UTE 50 kilogrammos reménysége öt párharcot vívott meg sikerrel, szerb, német, ukrán és cseh judós legyőzésével jutott be a döntőbe, ahol ipponnal nyert a szerb Bojana Szavics ellen, s felállhatott a dobogó felső fokára. Ez már Vas Mira harmadik aranyérme ebben a sorozatban, tavaly Győrben, áprilisban pedig Teplicében is övé lett a végső győzelem!
Radovics Mihány (balról a harmadik) bronzérmet nyert a lengyel tornán


Az 50 kilogrammos Radovics Mihály először érte el az Ek-dobogót, a Tatabányai SC versenyzője hat párharcából ötöt nyert meg, csak a későbbi aranyérmes kazah Arszen Jelemesz ellen veszített, így bronzérmet vehetett át az eredményhirdetésnél.

Ugyancsak a dobogó harmadik fokára állhatott a 48 kilogrammos Kiss Viktória, a BHSE judósa öt küzdelemből négyszer jöhetett le győztesen a tatamiról, s rajta is csak a későbbi aranyérmes, a német Charlotte Nettesheim tudott kifognia. Kiss Viktóriának ez már a hatodik Ek-érme, tavaly Berlinben és Győrben arany-, Teplicében ezüst-, Bielsko-Bialában bronzérmes volt, ebben az évben pedig már volt egy ezüstje Csehországból.
Kiss Viktória (balról a harmadik) már hat Ek-éremnél tart


A gigantikus mezőnyben még négy versenyzőnk jutott el a legjobb nyolcig, Fedora Ferenc (60 kg, DSI Debrecen), Lengyel Csanád (66 kg, BHSE) és Jüttner Janka (52 kg, Budaörsi SC) az ötödik, Galó Bence (60 kg, UTE) pedig a hetedik helyezést szerezte meg.

Az ifjúsági Európa-kupa sorozat az előttünk álló hétvégén Portugáliában folytatódik, a magyar válogatott számára azonban a június végi szófiai Európa-bajnokság lesz a következő fontos állomás.

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Pawel Wojcik
Eredmények:
KLIKK IDE!


2024. 05. 19.

Kapcsolódó hírek

Elhunyt Juhász Mihály
Hosszan tartó súlyos betegség után életének nyolcvanegyedik esztendejében elhunyt Juhász Mihály negyedik danos judomester, a Judo SZK vezetőedzője.
2023. 12. 20.
Judo Hopes Cup és szeminárium információi
Kedves edző kollégák! A győri serdülő Európa-kupán május 31-én pénteken 14:30-kor találkozunk az Olimpiai Sportparkban.
2024. 05. 29.
Magyar érmek a grazi junior Európa-kupán
Ausztriában rendezték meg a junior Európa-kupa sorozat állomását, amelyen a magyar csapatból Kőszegi Rebeka, Mamira Luca és Sági Nikolett is felállhatott a dobogó harmadik fokára.
2023. 07. 17.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.