Tíz magyar érem Szlovéniából!

Tíz magyar érem Szlovéniából!

A szlovéniai Podctrtek adott otthont a felnőtt Európa-kupa sorozat hétvégi állomásának, a magyar judósok két arany-, két ezüst- és hat bronzéremmel az éremtáblázat második helyét szerezték meg!
Kovács Kitti három héten belül a második Európa-kupát nyeri meg


Három héttel ezelőtt a boszniai Pale városában hét érmet gyűjtöttek a mieink, ezúttal még ezt a bravúros szereplést is sikerült felülmúlni: fiataljaink közül ketten is a dobogó felső fokára állhattak. Az 57 kilogrammosoknál Kovács Kitti – aki Bosznia-Hercegovinában is aranyérmes lett – ezúttal is minden akadályt sikerrel vett, a BHSE sportolója ukrán, olasz, szlovén és német judós legyőzésével szerezte meg az aranyat.
Mamira Luca (fehérben) első felnőtt Ek-érme mindjárt egy arany!


Ugyancsak arannyal lett gazdagabb az 52 kilogrammosoknál a még juniorkorú Mamira Luca, a Dunaharaszti MTK ifjúsági világbajnoka két német, valamint egy-egy olasz és osztrák ellenfél skalpját gyűjtötte be az aranyéremig vezető úton. Luca ebben az évben már négy érmet gyűjtött a juniorok Európa-kupájában, s most megszerezte az első érmét a felnőttek között is, s mindjárt a legfényesebbet!
Gombás Bálint (balról) a fináléig menetelt 


Huszonkilenc ország háromszázhuszonnégy sportolója vett részt a szlovéniai tornán, amelyen a magyarok a két arany mellett további nyolc érmet is megszereztek. Gombás Bálins (66 kg, UTE) és Sági Nikolett (78 kg, KSI SE) a fináléig menetelt, s végül ezüstérmes lett, Naji Dávid (60 kg, Kaposvári JK), Tóth Botond (81 kg, MTK Budapest), Demeter Bendegúz (81 kg, MTK Budapest), Ohát Zalán (100 kg, Budaörsi SC), Kőszegi Rebeka (48 kg, BHSE) és Kriza Anna (63 kg, BHSE) pedig bronzérmet szerzett.
Sági Nikolett (balról) az Európa-kupa ezüsttel


Pontszerző helyezésekből is jutott nekünk kettő: Máthé Bence (66 kg, BHSE) az ötödik, Demeter Marcell (81 kg, MTK Budapest) pedig a hetedik helyig jutott Podctrtekben. A magyar válogatott két arany-, két ezüst- és hat bronzéremmel az éremtáblázat második helyét szerezte meg, Azerbajdzsánt (4, 1, 3) megelőzve, közvetlenül Németország (2, 2, 3) előtt.
Naji Dávid (balról a harmadik) Pale után Podctrtekben is a dobogónKriza Anna (jobbról) bronzérmet nyert Szlovéniában


Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Darko Petelinsek
Eredmények:
KLIKK IDE!


2024. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

Négy magyar Grand Slam-érem Taskentből
Ragyogóan szerepeltek a mieink a taskenti Grand Slam-tornán: hét indulónkból négyen is dobogóra állhattak. Ungvári Attila arany-, Pupp Réka, Özbas Szofi és Tóth Krisztián bronzérmes lett, Vég Zsombor a hetedik helyen zárt.
2023. 03. 06.
Pintér Bulcsú ötödik az ifjúsági világbajnokságon
Tíz magyar judós lépett tatamira az ifjúsági világbajnokságon, közülük egyedül Pintér Bulcsúnak sikerült bejutni a legjobbak közé, a BHSE fiatalja az ötödik helyen zárt. A világbajnokok valósággal „utaztak” a mieinkre Zágrábban...
2023. 08. 26.
Negyedik helyezés a kata Európa-bajnokságról
Szarajevóban rendezték meg a formagyakorlatok Európa-bajnokságát, a magyar csapat negyedik, hatodik és nyolcadik helyezésekkel tette le a névjegyét a bosnyák fővárosban.
2024. 06. 13.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.